Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

1. Hvad er en transportleder, og hvorfor er det nødvendigt?

En transportleder er en person, der har det overordnede ansvar for, at en transportvirksomhed overholder lovgivningen inden for vejtransport. Det er lovpligtigt at have en transportleder tilknyttet, hvis din virksomhed udfører godkørsel for fremmed regning i en varebil eller et vogntog med en samlet tilladt totalvægt på mellem 2.500 kg og 3.500 kg, hvis godset har en samlet vægt på mere end 11 kg pr. stykgods.

2. Hvad koster det at ansætte en transportleder?

Ansættelse af en transportleder koster 10.000 kr. pr. måned. For at opfylde kravet om transportleder skal virksomheden udpege en godkendt transportleder. Virksomheden skal udpege en eller flere transportledere, der faktisk og vedvarende skal forestå ledelsen af virksomhedens godskørsel. Transportlederen skal have en reel tilknytning til virksomheden, og derudover opfylde betingelser om faglige kvalifikationer, gæld til det offentlige og vandel. Hvis transportlederen er ansat, skal ansættelsen dokumenteres ved fremsendelse af en ansættelseskontrakt. Det skal af ansættelseskontrakten fremgå, at den udpegede transportleder er ansvarlig for virksomhedens transportledelse.

3. Hvor længe skal man ansætte en transportleder?

Ansættelsesperioden for en transportleder er minimum 12 måneder. Det sikrer, at der er kontinuitet i virksomhedens drift og overholdelse af lovgivningen. Betalingen afregnes altid 3 måneder forud. Opsigelsesvarsel er 3 måneder.

4. Kan transportlederen rådgive om optimering af min virksomheds drift?

Ja, vores transportledere er erfarne og kan hjælpe med at rådgive om effektiv ruteplanlægning, pauser og overholdelse af gældende lovgivning. De vil være en værdifuld ressource for din virksomhed.

5. Hvad dækker oprettelsesgebyret?

Oprettelsesgebyret på 3.000 kroner dækker hjælp til at lave en ansættelseskontrakt mellem transportleder og din virksomhed samt at ansøge hos virk.dk. Hvis der er yderligere punkter, som vi skal hjælpe med i forbindelse med ansøgningen, koster det 800 kr. på påbegyndt time. Omkostninger til revisor, revisorerklæringer + eventuelt andet er ikke inkluderet. Vi kan være behjælpelige med revisorerklæringer mod merpris.

6. Hvad sker der, hvis min virksomhed ikke har en transportleder?

Hvis din virksomhed udfører godskørsel for fremmed regning i en varebil inden for Danmarks grænser, skal du have en tilladelse til national varebilskørsel samt en transportleder tilknyttet. Uden en transportleder og den nødvendige tilladelse risikerer virksomheden bøder og eventuelt en lukning af din transportvirksomhed. Dette krav gælder dog kun ved kørsel med fremmedgods og ikke, hvis du transporterer dine egne varer.

7. Hvordan kommer jeg i gang med at ansætte en transportleder?

Det er nemt at komme i gang! Du skal blot udfylde vores online ansøgningsformular, så kontakter vi dig for at aftale de nærmere detaljer og starter processen. Der er p.t. op til 8 ugers behandlingstid hos færdselsstyrelsen.

Kontakt